Friday, April 14, 2017

Good Friday & Hot Cross Buns - Viernes Santo y Panes con Cruz


This tradition reminds me of my mother custom to bless the food before cooking. 

On Good Friday, loaves bearing an imprinted cross are eaten in diverse European countries. For instance, in England, buns were baked with a cross marked on them. They are said to have originated at Saint Alban's Abbey in 1361, where the monks distributed them to the poor.

Whatever their origin, let’s try hot cross buns this Good Friday!
                  
Recipe: http://thepioneerwoman.com/cooking/hot-cross-buns/

Have a blessed Good Friday!



Esta tradición me recuerda a mi madre cuando bendecía los alimentos antes de cocinarlos.   El viernes Santo, se comen panes con la marca de la cruz en diversos países europeos. Por ejemplo, en Inglaterra, los panes se hornean con una cruz marcada en ellos. Se dice que se originó en la Abadía de San Albán en 1361, donde los monjes los distribuían a los pobres.  Cualquiera que sea su origen, vamos a tratar de Panes de Cruz este Viernes Santo!                    Receta: http://thepioneerwoman.com/cooking/hot-cross-buns/


¡Ten un bendecido Viernes Santo!


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